DO IT YOURSELF

Varje nummer i Metro Mode har vi en del, längst bak i tidningen, som heter DIY (Do it Yourself). Den här delen ser man knappt, om man inte tittar med ett förstoringsglas, men den finns där och det är riktigt kul att jag varje månad får göra ett sådant reportage. Förr förra numret gjorde jag DIY på ett Balmain skärp. Likheten kanske inte är slående men helt ok. Här är guiden till hur du gör ditt egna. Och ni – det ser svårare ut än vad det är.

Här är skärpet som jag försökt efterlikna. Det du behöver för att skapa ett eget är:

1. BRA MUSIK. Bästa låten just nu är den HÄR, den HÄR, eller den HÄR. Och juste, den HÄR också.
2. Ett gammalt skärp. Jag köpte mitt på Myrornas för 79 kronor
3. Diverse guldnitar
4. En bit extra skinn. (Jag körde fejk skinn då det är mycket billigare och knappt kommer synas, fungerar perfekt)
5. Superlim
6. Textillim
7. En håltagare
8. Silvernitar som fungerar som spännen
9. Två ovala gulddelar som fäster ihop allt. Jag hittade inga så dra in på H&M där jag köpte två guldörhängen som jag böjde till.
10. En tång

Först börjar du med att rita ut hur stor du vill att plattan skall bli på baksidan av skinntyget.

Därefter vänder du på allt och limmar fast guldremsorna och fäster fast alla nitar du vill ha på. Här limmar jag även under nitarna så att de verkligen skall sitta fast stenhårt.

När du har nitat klart limmar du in vardera kant på långsidorna av plattan på baksidan av den. Jag körde även några stygn för hand då allt håller mycket bättre. Att fästa är A och O.

Innan du limmar fast kortsidorna trär du vardera sida genom det ovala guldspännet precis som på bilden. Limma och sy därefter fast flärparna på baksidan av plattan. Klipp sedan av det gamla spännet från bältet och trä in det genom guldspännet – se bild. Mät ut vart hålen och silvernitarna skall sitta med hjälp av ett måttband och gör hål med håltagaren – tre på vardera sida.

Inte världens bästa bild eftersom skärpets glans inte riktigt kommer fram men här är iaf slutresultatet. Jag får verkligen känslan av att jag skall in i boxningsringen när jag använder det. Jag kommer dessutom blinga det ännu mer eftersom nitarna tog slut när jag gjorde skärpet för tidningen. Tycker det är lite för lite som det är just nu.