SATURDAY IN ROME

Caroline_Sandstrom_Rom3

Caroline_Sandstrom_10

Caroline_Sandstrom_Rom8

Caroline_Sandstrom_Rom2

Caroline_Sandstrom_Rom4

Caroline_Sandstrom_Rom1

Caroline_Sandstrom_Rom9

Caroline_Sandstrom_Rom6

Caroline_Sandstrom_Rom5
 
Andra dagen i Rom gick vi upp hyfsat tidigt. Vi valde att inte äta frukost på hotellet då det är mycket mysigare (enligt mig) att äta på olika ställen när man är så kort tid på ett ställe. Annars ÄLSKAR jag hotellfrukostar. Vi hittade en “gränd” där caféet “Ciampini” låg och som bjöd på typisk Italiensk frukost. En Espresso, en croissant, och en rostad dubbelmacka på vitt toastbröd (som var så jävla god) delad på mitten med skinka och ost emellan. Sen var det turist-VM som gällde. Jag har ju aldrig varit i Rom så vi drog en rejäl runda på stan och tittade på allt som var värt att titta på. Mellan timmarna tog vi ett litet pit stop då och då på något mysigt ställe för en öl eller ett glas vin. Vi hittade en grönsaks- och fruktmarknad på ett av torgen där smultron inhandlades. Väl hemma på hotellet var det bara att svida om för drinkar på “Hotel De Russie” som hade en magisk innergård (klicka här). Sen drog vi till den gammal italiensk restaurangen “Alfredo alla Scrofa” som bjöd på, inte helt oväntat, italiensk mat, goda viner och kall Limoncello. Därefter gick vi in i dimman och drog till den populära cocktailbaren “Salotto 42” som bjussade på för goda drinkar och bra musik.