HIDDEN BEACH – FIORDO DI FURORE

Italien Caroline Sandström
Italien Caroline Sandström
Italien Caroline Sandström
Italien Caroline Sandström
Italien Caroline Sandström
Italien Caroline Sandström
Italien Caroline Sandström
 
Efter två dagar i Amalfi styrde vi kosan mot Positano. På vägen hade vi två stop inbokade och den här vackra, gömda viken var ett av dom. Vi hade läst på lite om stranden som tyvärr har stängt igen för gott på grund av stenras risk men som förut var livlig och fylld på människor och en restaurangen som var ett Italienskt måste. Den stängde i september så egentligen får man inte vara där nere alls. De har även spärrat av alla trappor ner med 3 meter höga betongblock för att få människor att fatta vinken. Men vi hittade en Italienare som kunde en annan väg ner och knepen på hur man lätt kunde klättra över de där avspärrningarna haha så vi slängde väskan på ryggen och började klättra. Vill verkligen rekommendera er att åka hit om ni är på Amalfikusten, men vill samtidigt avråda er då det faktiskt är farligt. Men oavsett var det värt att klättra över betongmuren och ta sig ner och upp 300 trappsteg för att komma hit. Riktigt vackert men också ganska läskigt att gå genom den lilla staden som kändes som en spökstad.

This beach between Amlfi and Positano closed in September because of rock fall risk. We heard a lot about it so we felt we needed to check it out, It was so beautiful but unfortunately all the passages down was closed with 3 meter tall concrete walls. But lucky us we found a new Italian friend who knew how to climb over them and down there so we tagged along with him and here is the result. It was a bit scary because the town felt like a ghost town and because of the rock fall risk but it was so worth it. I know we really should not have climbed down but who can say no to this?