NET SET

DSCF3197
Caroline_Sandstrom_Filippk-Swedish_Stockings
Caroline_Sandstrom_Filippk-Swedish_Stockings
 

Strumpbyxor/Filippa K

 
Hur mycket älskar man inte när två bra saker går hand i hand? Som mode och miljötänk till exempel! Idag lanseras äntligen Filippa K och det ekologiska strumpbyxorvarumärket Swedish Stockings sin första kollektion tillsammans som består av tre par strumpbyxor och ett par strumpor, alla gjorda i helt återvunnet nylon. Jag bar mina i nät igår när jag skulle iväg på en middag och jag älskar dom. Man känner verkligen att det är kvalité rakt igenom och att man kommer kunna använda dom om och om igen. Dessutom tycker jag att de verkligen är så snygga på. Tycker även det var så soft att bära dom ihop med den kortare kjolen och den oversizade collegetröjan till. Det blev en skön mix och snygga kontraster. Precis som jag gillar!
 
Visste ni för övrigt att det slängs 2 biljoner (!) strumpbyxor varje år på grund av att de antingen går sönder efter första användningen eller att de helt enkelt tappar elasticiteten? Detta var faktiskt också en av anledningarna till att Swedish Stockings startade för bara några år sedan och blev först i världen med att göra ekologiska strumpbyxor av återvunnet nylon. Jag tycker verkligen det här är så imponerande och jag är stolt över att vi i Sverige är så miljömedvetna som vi är idag. Jag är också stolt över att ett så stort modehus som Filippa K tar ett så stort ansvar när det kommer till just hållbarhetsfrågor och jag hyllar deras sätt att förhålla sig till det i form av miljömedvetna samarbeten och kollektioner. De bevisar att miljömedvetna plagg inte behöver tumma på modegraden, vilket gör mitt jobb mycket lättare. Så tack för det!
FilippaK
 

I samarbete med Filippa K