NY LÄGENHET

Fargsattning-Caroline-Sandstrom
2017 betyder ny lägenhet för oss och om jag längtar! Sista helgen i januari smäller det och samma helg tänkte vi fixa i ordning en hel del själva, som att måla om vissa väggar. Sen är i princip skalet all set förutom badrumet. Det är mest själva inredningen som kommer bli intressant.
 
Jag är så taggad på att få måla med färg på väggarna. Som ni vet och som jag skrivit tidigare älskar jag ju färg när det kommer till inredning. Men balansen är avgörande. Det får inte bli för mycket “färgklickar”. Jag älskar t.ex olika möbler och detaljer i trä, men jag vill absolut inte att vårt hem ska kännas avskalat. Jag älskar betong men det får inte kännas för kallt. Jag älskar olika sorters marmor men det får inte bli för hårt. Jag gillar färg, men det får inte blir för mycket. Som sagt, balansen är viktig. Jag gillar verkligen när man blandar ovan nämnda attribut med varandra som bilderna ovan visar. Där mjukt möter hårt och där färgglatt möter grått, svart och vitt. Jag gillar även när man inreder olika rum i samma stil fast i olika färgsättningar. Och det är precis den stilen vi kommer köra på!
 
Badrum_Caroline_Sandstrom
 
Just nu är vi helt inne på betong när det kommer till badrummet. Ja eller betong och betong. “Tadelakt” närmare bestämt. Just nu har vi vitt kakel och det som är så bra med just Tadelakt är att du målar det rakt på de befintliga väggarna (ja det måste in lite väv och grejer i mellan såklart). Effekten blir likt betong, eller mer kalk, och jag gillar det skarpt. Sen är ju drömmen att platsbygga ett badkar som smälter ihop med väggarna. Däremot får det inte blir för spa:igt och därför vill vi bryta av allt med kommoden “Bright” i grått från Ballingslöv (bilden längst ner i vänstra hörnet). Tycker den är så fin ihop med de gråa väggarna och gillar den öppna delen längst ner. Sen blir det antingen koppar- eller silverarmaturer till.
 
vaggfarger-caroline-sandstrom
 
Färgerna vi kommer att köra på är grått i sovrummet, en lila/rosa färg i vårt extrarum och sen vitt i övriga rum (kök, hall och vardagsrum). Vi har inte riktigt bestämt oss för vilken grå färg än men dessa tre från Beckers gillar jag massor – “Aska 157”, “Skorsten 519” och “Torpardröm 852”. Tror eventuellt valet kommer landa på den mörkaste (Aska 157) men vi får se. Sen när det kommer till den lila/rosa färgen har jag hittat en döpt till “Ametist 725” som faktiskt också kommer från Beckers. Färgen ser ni på bilden längst upp i högra hörnet. Jag gillar den verkligen men skulle vilja blanda upp den något med lite rosa så den blir snarlik färgen på bilden högst upp längst till vänster. Tror det kan bli så fint! Och skönt att ha en såpass stark färg i extrarummet som man ändå inte är i jämnt.
 
Detaljer-inredning-caroline-sandstrom
 
Sen vet ju ni alla att det är deatljerna som gör hemmet och som sätter din unika prägel på det. Både jag och min kille är lampgalna så just nu står alla dessa ovan på listan över önskeinköp. Hur fina! Älskar “ballonglampan” och den helt i mässing från Svenskt Tenn. Helt magiska. Gillar även den blåa som finns på auktion och som jag i skrivande stund bevakar (hoppas hoppas). Har fått någon dille på rislampor och skulle gärna ha likt de ovan längst upp i högra hörnet hemma. Rosa, rosa, rosa. Gärna på bord som på dagbädd ovan. Bordet är bara helt underbart! Gillar verkligen djupt blågrå när det kommer till inredning, ja eller på allt för den delen, och älskar den här matta från Meli Meli.
 
Ja hörrni, just nu går tankarna såhär och om vi får till det tror jag det kan bli så fint! Det är ju ett tag kvar men jag kommer definitivt hålla er uppdaterade här och så snart vi flyttat in!