DO IT YOURSELF – KLÄ OM EN STOL

DSCF4316
Som jag ju skrev igår så klädde jag om vår sista matsalsstol. Hade egentligen tänkt beställa ett grå/rosa sammetstyg men så var jag inne på H&M Home och såg det här kudfodralet för 79.90 i en fin lila rosa färg istället. Tyckte det var kul att testa om det skulle bli fint och dessutom för ett så bra pris (det andra tyget kostade 1 400 kr/metern). Sen var det bara att köra igång. För att klä om en stol behövs dessutom egentligen bara fyra saker – tyget, en tång, en sax eller en sprättare och en häftpistol.
 
DSCF4321
Sen börjar man med att antingen mäta upp rätt mängd tyg så det ska räcka till sitsen, eller sprätta upp kuddfodralet. Jag personligen älskar att sprätta med en sax då det går mycket fortare och är mer “skonsamt” för tyget eftersom man inte behöver dra och hålla på.
 
DSCF4333
De bästa med ett kuddfodral är att det blir två stycken. Och eftersom vi hade två stolar kvar så kan man ju säga att tyget per stol blev cirka 39 kronor. Ett jäkla kap om ni frågar mig!
 
DSCF4341
Efter du har sprättat upp eller mätt ut tyget är det bara att börja ta bort det nuvarande tyget som sitter på sitsen. Jag använde en tång för att få bort vårat.
 
DSCF4368
Haha lilla Bråke vill alltid vara med. Min fina lilla pojke!
 
DSCF4364
Sen är det bara att mäta på. I och med kuddfodralet var det ju inte så mycket att mäta för min del. Så smidigt!
 
DSCF4381
Sen är det bara att börja häfta på. Det är lite pilligt att få tyget att bli slätt på ovansidan så här gäller det att ha tålamod. Mitt tips är att fästa en klammer på vardera sida. På så sätt kan man jobba i fyra “tårtbitar” vilket gör allt lättare.
 
DSCF4394
Efter du har fäst fast allt tyg så det verkligen sitter och inte veckar sig någonstans är det bara att klippa till kanten lite så den ser helt ok snygg ut (man ser ju ändå inte undersidan).
 
DSCF4435
Sen är det bara att fästa på sitsen på stolen. C’est tout! Blev faktiskt väldigt nöjd med resultatet och framförallt med färgen. Kul att byta sen efter ett tag och så enkelt det är att faktiskt klä om en stol. Tog bara cirka 1 timme.