IT’S BANANAS (BREAD)

godaste-Bananbrodet-caroline-sandstrom

godaste-Bananbrodet-caroline-sandstrom-2

godaste-Bananbrodet-caroline-sandstrom-3

Skärbräda/Habitat, grå linneduk och blå linneservett/H&M Home, Kniv/Global

Har hört så mycket gott om bananbröd så imorse bestämde jag mig för att baka ett (fördelen med att ha en liten valp som väcker en 6 varje morgon). Åt detta mycket när jag var lite men har inte alls hakat på grejen som vuxen. Och det mina vänner var ju synd om mig, för satan vad jag har gått miste om ett gott bröd! Såhär såg mitt ut direkt efter ugnen och här nedan kommer receptet för den som är sugen.
 
INGREDIENSER
3 mogna bananer, 1 till granering
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
2 1/3 dl socker
100 gram rumstempererat smör
1 nypa salt
Potatismjöl och smör till smorningen av formen

 
Börja med att sätta ungen på 175 grader, på mittenvärme. Mosa sedan ihop 2 av bananerna tillsammans med de vispade äggen. Blanda sedan ihop vetemjölet, vaniljsockret, bakpulvret och saltet i en skål. Vispa ihop smöret med sockret så det blir en fin och slät smet. Blanda därefter ihop de torra ingredienserna med smöret och sockret och vänd sedan ner bananerna och ägget. Rör om till en jämn och smidig smet. Häll sedan <över allt i en form. Skiva den sista bananen på mitten och garnera ovansidan med den. Sätt in i ugnen och grädda i cirka 70 minuter. A piece of cake/banana bread!