SUNSCREEN IS LIKE VITAMINS – YOUR SKIN AND BODY NEEDS IT
I samarbete med Vichy

Nu är det inte långt kvar tills semestern. Eller i alla fall inte för mig då vi sticker till sommarstället i Spanien den 18 juni. Längtar! Ska bli så skönt att komma bort men ändå komma hem på något sätt. För huset där nere är verkligen som mitt andra hem. Har ändå spenderat 25 somrar där så det sätter ju sina spår. Älskar dessutom att vi alltid blandar strandhäng med andra roliga aktiviteter som wakeboard, vattenskidor och tennis när vi är där. Och om det är något land som lärt mig vikten av att använda solskyddsfaktor rätt så är det Spanien.

I och med att vi gör så mycket olika saker är det viktigare än vad man tror att använda rätt solskydd till rätt aktivitet. Blir det till exempel en dag på havet fylld av vattenaktiviteter är ett högre SPF samt ett vattenfast solskydd key. Jag använder alltid, och då menar jag alltid SPF50 när vi är ute med båten. För satan vad man inte tänker på hur mycket vattnet speglar sig och ökar solens effekt på huden. Däremot brukar jag gå ner något när vi t.ex spelar tennis eller kör en dag på stranden eftersom man mest ligger och latar sig (jag ligger dessutom väldigt mycket i skuggan då jag får panik över att bli för varm haha). Men här använder jag alltid SPF30, absolut inte mindre. Jag minns så väl när vi var små och körde SPF6 och som max SPF10!!! Herregud, att man inte brände sönder sig? Eller det gjorde man ju fast man sket i det. Jag skulle aldrig slänga på mig det nu. För oavsett om man är brun påverkar ändå solen huden så jag tycker oavsett brunhet att man alltid ska ligga på antingen 30 eller 50 i SPF.

Tycker Vichys solguide är så bra och rekommenderar verkligen er att kika in på den. Ni hittar den HÄR. Man snurrar bara på hjulet och väljer aktivitet och sen visar det vilken/vilka produkter som passar bäst. Väldigt smidigt! Och hörrni, på tal om sol. Nu tänker inte jag sitta inne mer utan nu är det jag som kilar ut i solen, självklart med SPF30 i ansiktet. Alltid!