STUNSIG 
STUNSIG – en kollektion bestående av sex olika designsamarbeten för alla som älskar mode och design. Ja men så beskrivs IKEAs nya kollektion som jag just nu gör ett jättekul samarbete med. Jag fick förfrågan om att tolka och styla danska designern Tilde Bays spännande design på mitt sätt i två delar och här kommer den första delen!
 
För mig finns det nästan inget bättre när det kommer till just mat än att bjuda en eller flera favoritpersoner på en jäkla pangfrukost en lördag eller söndag. Så häromdagen valde jag att “slänga” ihop en redig frukost till killen. Pannkakor, bacon, ägg, bananbröd, hallon, blodgrape, kaffe och gröt med kanel och äpple blev det. Jag satsade om man säger så, haha. Men lika viktigt som det är för mig att bjussa på goa grejer är det att helhetsintrycket blir bra. Jag älskar att blanda olika mönster med gamla som nya fynd och gärna färgmatchat på ett eller annat sätt. Rätt nördigt, men det blir ju också väldigt snyggt. Därför valde jag även att tolka första delen av STUNSIG kollektionen såhär.
 
Mönstret som Tilde Bay har skapat för IKEA påminner lite om marmorering tycker jag och har ett lekfullt intryck som ändå känns ganska så subtil. Assietterna, skålarna och muggarna kommer alla från kollektionen och jag gillar verkligen hur de smälter in med den gråa duken, de duvblå linneservetterna, silvertallrikarna som jag fyndat second hand och med varandra såklart. Blev väldigt nöjd med dukningen och gillar att jag blev pushad till att våga använda ett så “galet” mönster, något jag förmodligen aldrig hade kommit på själv då jag alltid är väldigt avskalad i min smak.
 
STUNSIG säljs i alla IKEAs varuhus och på IKEA.se (exkl. t-shirts). Du hittar kollektionen redan nu i butik och online på IKEA.se från och med fredag den 9/6. Du hittar även allt om kollektionen här och glöm inte att den bara finns här och nu så du inte missar den!