VÄRLDENS GODASTE PASTA I TOMATSÅS


Det har efterfrågats recept här på bloggen. Så här kommer första à la Carte tipset (skämt o sido). Men en pasta som vi gör mycket hemma, och med vi menar jag faktiskt min kille, så är det den här. Världens godaste pasta i tomatsås om ni frågar mig. Den är både fräsch och god och jäkligt enkel att göra och det du behöver för att skapa denna smaksensationen är följande ingredienser:
 
1 pkt frysta räkor eller tigerräkor (viktigt att dessa är ASC märkta men bäst av allt är att köra på vanliga räkor eftersom ASC-märkta tigerräkor inte helt klassas som ett hållbart alternativ). Går även såklart bra med färska men frysta är minst lika gott.
1 pkt pasta (vi burkar köra på den som heter Bucatini till den här rätten)
1 pkt passerade tomater
Lite vitt vin
Kapris
Sardeller
Vitlök
1 chili
2 st Schalottenlök
Riven parmesanost
Persilja (om man gillar det)
Rapsolja
Salt
Peppar

 
Början med att marinera räkorna i 1 klyfta vitlök, 1/3 chili och olja. Finhacka därefter schalottenlöken, 2 klyftor vitlök och resten chilin. Hetta sedan upp allt (ej räkorna) i en kastrull tillsammans med rikligt av rapsoljan. Låt allt puttra/koka i några minuter så det blir mjukt. Viktigt att tänka på här är att det inte ska stekas och få färg, utan att det bara ska koka i oljan. Häll därefter på de passerade tomaterna och en skvätt vitt vin. Addera 1-2 msk hackad kapris och 3-4 stycken finhackade sardellfiléer (detta går ju såklart att minska eller öka beroende på tycke och smak). Låt allt koka upp och smaka av med salt och peppar. Tänk på att ju längre tid tomatsåsen får stå och puttra desto bättre smak.
 
Koka därefter upp pastan och hetta samtidigt upp rikligt med olja i en stekpanna. “Fritera” sedan räkorna i den och glöm inte att oljan ska ha hettats upp rejält innan du början. Fritera varje räka några minuter på vardera sida tills den blir rosa. Låt vila. När pastan är klar, blanda allt i en stor kastrull ihop med tomtasåsen och räkorna. Lägg upp på fat, strö på lite parmesan och tillsätt sist hackad persilja som garnering om du vill. Lovar, ni kommer inte bli besvikna!