MAJORCA

Mallorca-guide-caroline-sandstrom
DSCF9065Mallorca-guide-caroline-sandstrom-toteme...jpgMallorca-guide-caroline-sandstrom  .JPGMallorca-guide-caroline-sandstrom   .JPGDSCF8992pic 1. deià. pic 2, viveca palma. pic 3, valdemossa. pic 4, bendinat. pic 5, valdemossa

Här kommer lite bilder från förra veckan på Mallorca. Fasen vad jag gillar den där ön! Det finns verkligen så mycket att göra där och varje gång jag åker dit upptäcker jag något nytt om det så är en restaurang eller en helt ny strand (för mig). Men det jag gillar mest är att jag även hittat mina favoritställen som jag alltid försöker hinna med. Inget revolutionerande för er som varit på Mallorca men för er andra som inte har åkt dit än är detta måsten om ni frågar mig!

Deià. Underbar liten by i bergen som absolut är ett måste. Den går snabbt att köra igenom så försök hitta en parkering strax innan du kör in i byn. Byn i all sin ära men mitt bästa tips är att vandra ner till stranden som heter Cala Deià (bilden längst upp) och att boka bord på Ca’s Patro March. En härligare lunch får du leta efter på ön.

Valdemossa. En lite större by, eller mer stad, än Deià med många små mysiga ställen att ta en öl eller ett glas vin på. Hit är det till exempel perfekt att åka en dag när det är molnigt och om man vill ha en perfekt halvdagsutflykt.

Bendinat. Underbart hotell med bra lunch. Rekommenderar starkt att åka hit för lunch med avslutande bad.

Gran Folies. Här hittar du nog till hälften svenskar men det är lite skit samma om ni frågar mig eftersom stället ligger som det gör och inte är överdrivet dyrt. Lunchen är inte den bästa men fungerar helt klart. Absolut värt att ligga här en eller två dagar.

Inredningsbutiken Viveca Palma. Hit måste ni gå om ni gillar riktigt gamla och unika prylar. Här blandas nämligen gamla lampor med klassiska korgmöbler och spansk keramik från 30-, 40-, 50- och 60-talet. Här hittar jag alltid något att köpa med mig hem och nu senast åkte två glasskålar med i bagaget.