PARIS FASHION WEEK SS18

Paris.Fashion.Week.SS18

Fyra saker “on my mind” från Paris modevecka…

Tjejerna bakom bara lite mer än ett år gamla Attico fortsätter leverera klänningar inspirerade från vintageklänningar. Jag som nästan aldrig blir sugen på att bära klänning blir som ett dreglande barn inför lördagsgodiset när jag ser vad de producerar fram. SS18 kollektionen är däremot inte helt i min personliga smak men jag blir glad av det jag ser ändå och framförallt inspirerad när tjejerna bär upp klänningarna på sina egna och personliga och framförallt olika sätt på deras olika IG konton.

Cut-outs trenden fortsätter även nästa säsong och den som hittills har applicerat tekniken bäst i sin SS18 kollektion är Loewe om ni frågar mig. Den rosa klänningen ovan med bruna skinndetaljer och endast en cut-out på ena höften vill jag ska följa med mig på nästa års sommarsemester. Sådär perfekt söt men ändå kaxig. Ihop med en brunbränd kropp blir den ju fasen en jäkla fullträff…

Boxig kavaj och löst sittande paljettbyxor med vita skor till – tack Ellery för det ha-begäret! Vill exakt precis se ut såhär på alla hösten och vinterns festligheter. Inte bara snyggt utan även så jäkla skönt. Den kombinationen är oslagbar!

Célines visning är i år faktiskt inte en favorit men vissa inslag älskade jag. Tycker deras skinnplagg var superfina och älskade delar av färgskalan som gick i brunt, beigt och svart med olika ytor (matt, lack, paljett, skinn). Älskar för övrigt brunt och svart ihop och har aldrig hållit mig till den gamla tråkregeln att de inte fungerar tillsammans (finns ens de där reglerna kvar?).