VINTAGE LEVIS

Levis.Jeans.Beyond.Retro.Caroline.SandstromLevis.Jeans.Beyond.Retro.Caroline.Sandstrom.2

Jag får så mycket frågor om mina jeans från Levis. Vad är det för modell? Storlek? Med mera. Så kände att det var dag för ett renodlat inlägg. Nä men såhär enkelt är det. I somras letade jag efter de perfekta jeansen i den perfekta blåa färgen som jag bara tycker man hittar i second hand eller vintagebutiker. Så jag drog helt enkelt till Beyond Retro, letade rätt på alla par som hade rätt färg i olika storlekar mellan 29 till 32 (testade bara herrmodeller) och tog med mig en hel hög in i omklädningsrummet. Tog nog minst 1h och 30 minuter för mig att prova igenom alla men tillsut hittade jag rätt. Det enda som jag fixade efteråt på jeansen var att sprätta upp de cirka 5 cm i nederkant för att få en rakare siluette. Jeans som är gamla och i en herrmodell är oftats något insydda nedtill vilket jag inte tycker ger en så smickrande form.

Så med det sagt är mitt tips helt enkelt att först och främst ta er till en butik som säljer gamla brallor, sen att ni låter det ta tid att testa igenom olika modeller samt att ni siktar på herrmodellen som har en gylf- och inte en knappknäppning i skrevet.

I get many questions about my jeans from Levis. What’s the model? Size? And more. So I felt it was time for a simple post about them. This summer I was looking for the perfect jeans in the perfect blue color, which I only think is found in second hand or vintage stores. So I simply went to Beyond Retro, looking for all the pairs who had the right color in different sizes between 29 to 32 (I only tried men models) and brought me a whole bunch of jeans into the changing room. I think it took at least 1h and 30 minutes for me to try them all but I finally found the right one. The only thing I did altered after was to srpinkel the jeans 5 cm in the bottom for a straighter silhouette. Jeans that are old and in a men’s model are often slightly insecured at the bottom, which I don’t think gives such a flattering shape.