NEW CURTAINS

gardiner.Caroline.Sandstrom

Köpte ett skirt chiffongsidentyg i lite off-white som jag tänkte sy nya gardiner av till vårt extrarum. Vår lägenhet ligger som i en backe och på 0.5 trp och som tur är kan man inte kika in i något utav fönstren förutom just det som är i extrarummet om man är lång och står på tå. Vi vill gärna inte sätta upp fönsterskydd så en bra lösning är ju att ha en skir, lite mer genomskinlig gardin som skyddar för insyn.

Enda problemet är att bara att vår hund Bråke älskar att ligga i fönstren och titta ut plus att det står en säng framför så det är inte optimalt för oss att ha gardiner från golv till tak. Det kommer för det första bara bli otympligt när man ska dra för gardinerna samt att Bråke inte kommer kunna ta sig igenom och ligga bakom. Så då har vi istället bestämt oss för att köra på varianten när gardinen “ligger i” fönstret och är halvlånga som på bilden till höger ovan. Tror verkligen det kan bli snyggt! Ska köpa en skena imon och hoppas få upp dem innan jag åker till Göteborg på tisdag över jul. Annars får det bli ett projekt efter. Om det blir bra (vilket jag verkligen hoppas hehe) utlovas bild här!

New curtains in the making! Will show you the result as soon as they are up and running in our window.