SNAPSHOTS FROM PHUKET

Inlägget skrivs i samarbete med Amazing Thainess

Thailan.Phuket.Caroline.Sandstrom.1
Thailan.Phuket.Caroline.Sandstrom.5
Thailnad.Amanpuri
Thailan.Phuket.Caroline.Sandstrom
Thailan.Phuket.Caroline.Sandstrom.7
Thailan.Phuket.Caroline.Sandstrom4
Thailan.Phuket.Caroline.Sandstrom.2
Thailan.Phuket.Caroline.Sandstrom.Amanpuri

Min första tanke när vi fick förfrågan om att åka till Phuket på den här jobbresan var först sådär positiv om jag ska vara ärlig. Jag hade nämligen fått för mig att just den här delen av Thailand skulle vara något helt annat, ett turistmål som jag inte helt enkelt trodde skulle passa mig och det jag gillar. Men oj vad fel jag hade. Här finns ju allt och lite till. Älskar fasen Phuket.

Jag hade till exempel ingen aning om att all mat, och då menar jag hittills all mat som vi har ätit, skulle vara så god. Eller god är i underkant. Fasen briljant! Jag har inte ätit en endaste rätt som jag har tyckt varit äcklig. Och då har vi ätit på allt från dyrare ställen för att vara Thailand, till mer billigare ställen. Asian Fusion och den Thailändska maten här är så förbannat god.

En annan sak jag inte hade någon som helst aning om var hur mysigt och bohemiskt vissa delar av Phuket är. Idag har vi till exempel varit iväg på en urmysig och skön dag som innehöll en båttur fram och tillbaka till det mysiga och bohemiska hotellet Santhiya som ligger på ön Koh Yao Yai. Vi fick en lite rundtur på hotellet där vi fick spana in två rum som andades bohemisklyx och där trä och naturmaterial i alla dess former var ledorden i inredningen. Strandområdet var inte heller något att gråta över om man säger så och hela dagen spenderades just där i deras härliga solstolar.

En tredje sak som ja inte visste när det kommer till Phuket är hur oturistigt det är, så länge man väljer rätt saker att göra. Imorgon ska vi till exempel åka till en elefantfarm som tar hand och föder upp elefanter som har blivit utsatta på ett eller annat sätt. De bor 3h från Phuket mitt inne i djungeln i ett naturreservat och tas om hand om på bästa sätt. Alla besökare som åker dit får både mata, vårda och bada elefanterna och hjälpa till i vårdnaden av dem. Är så otroligt exalterad över detta och ser så mycket fram emot att få komma dit. Kommer självklart berätta mer sen om detta fantastiska ställe så fort jag varit där och känt av allt. Vi ska bo över två nätter så kommer bli en häftig upplevelse. Kommer såklart även skriva mer om alla ställen vi har varit på men tills dess kommer här några snapshots från resan hittills. Nu sängen!

My first thought when we got the question to go to Phuket on this work trip was firstly not that positive to be honest. I had a whole different view of this part of Thailand and only felt it was more like a tourist destination that I simply did not think would suit me and what I like. But oh I was worng, big time. Here you find everything you need and a little more and I really love Phuket from my hearth.

For example, I had no idea that all the food, and then I mean all the food we have eaten so far would be so good. Or good is an understatement. It is freaking brilliant! I have not eaten one dish that I have not liked. And then we have eaten at everything from more expensive places, to cheaper places. The Asian Fusion and Thai food here are so damn good and they really know what they are doing.

Another thing I had no idea about was how cosy and bohemian some parts of Phuket is. Today, for example, we travelled by boat back and forth to the cosy and bohemian hotel Santhiya, located on the island of Koh Yao Yai. I really liked this hotel!

A third thing that I did not know when it comes to Phuket is how none touristic it is, as long as you choose the right things to do. Tomorrow, for example, we will go to an elephant farm that takes care of the elephants that have been miss treated in one way or another. They live 3h from Phuket in the middle of the jungle in a nature reserve and are taken care of in the best way. All visitors who go there may feed, care and bathe the elephants and help the carers to take care of them. I’m so incredibly excited about this 2 day trip and I look so much towards to get there.

Inlägget skrivs i samarbete med Amazing Thainess