VÅRT NYINREDDA KONTOR

Inlägget skrivs i samarbete med Svenssons i LammhultStudio Svenssons och Ryska Posten Allt-i-Allo

f3e00f1905d9aa1e4a4986405fa91bd8_980x0_c_85_ns_v4
Kontoret innan!

Jag är så taggad för nu äntligen är kontoret inrett och klart!

Det var ju den andra september som vi signade vårt nya kontor och flyttade in i ett av rummen på kontorshotellet No.18. Det ovan närmare bestämt! Jag var självklart megataggad på nytt kontor och mitt första som egenföretagare, men jag var faktiskt mest taggad på att få styla om det ihop med min vapendragare Petra. Vi hade så jäkla höga ambitioner, något vi alltid har haha när vi gör projekt tillsammans. Vi siktade högt kan man väl säga. Något jag faktiskt tycker man ska göra oavsett vad och i allt man tar sig för. Aim for the stars. Allt eller inget! Go big, or go home haha. Ja ni fattar! I alla fall, ambitionerna var höga och vi kom så långt som att måla om…

8543f6362fa71c9ac56aa0fb7b107aed_980x0_c_85_ns_v4
08a31681cb2a392cdb9e73feca3d665c_980x0_c_85_ns_v4
Men det var inte helt fy skam det heller. Det blev en stor skillnad redan då och vi valde att byta de vita väggarna i loungen mot en blågrön färg, ja men samma färg som Petra har hemma (bilden ovan) fast med en annan färgmättnad, och de vita väggarna i kontorsrummet som vi sitter i mot en kall beige kulör (den som ni ser på bilden där vi provmålat längst ner till vänster). Ett snabbt ansiktslyft helt enkelt som gav ett fint resultat. Men sen tog det stop.

Kontor.Caroline.Sandstrom.Petra.Tungarden.No.18.
Kontoret innan omgörningen och innan vi målade. Trist och opersonligt!

Kontor.Caroline.Sandstrom.Petra.Tungarden.No.18. Svenssons.i.Lammhult
Loungen innan omgörningen. Opersonlig och färglös.

Anledningen till att det stannade där var helt enkelt att jobb kom emellan och eftersom vi båda jobbar som frilansare måste självklart fokusen ligga mest på jobb som genererar pengar framför jobb som man får noll kronor betalt för. Så på grund av det fick kontoret helt enkelt ligga lite på is.

Men så kom vi ju i kontakt med gänget på Svenssons i Lammhult efter vårt event vi hade tillsammans med dem under deras butiksinvigning i Sickla i mitten av september och äntligen började idéer att kläckas och saker att hända. Svenssons i Lammhult har nämligen en inredningstjänst som heter Studio Svenssons som hjälper dig att hitta rätt i hemmet. De hjälper till med stora som mindre projekt när det kommer till ditt hem eller kontor och jobbar med över 300 stycken välkända varumärken. Så vi började spåna idéer på vad man skulle kunna göra tillsammans på kontoret och kom fram till att vi skulle köra på ett kul samarbete, där vi och Studio Svenssons tillsammans skulle inreda det.

Processen och samarbetet började med att vi satte oss ner alla fyra, jag och Petra och Anette och Ida från Studio Svenssons, och började spåna på idéer. Jag och Petra berättade vad vi gillar samt vad som var viktigt för kontoret. Vi behövde t.ex bättre förvaringsmöjligheter, en härlig hänghörna, ny bättre belysning, mer plats med mera. Vi ville helt enkelt att vårt kontor skulle kännas som ett andra hem. Fast att det samtidigt skulle vara en plats att inspireras samt jobba järnet på.

Efter det började vi mäta båda rummen där allt från golv, väggar och tak täcktes in. Allt för att maximera ytan så bra som möjligt. Därefter tog Studio Svenssons med sig måtten och började skissa på hur inredningen skulle se ut.
Skiss.Kontoret

Skiss på kontoret.

SKISS.Loungen
Skiss på loungen.

Jag som jobbar med inredning på heltid nu tycker verkligen att det var en sådan lyx och så skönt att ta hjälp av Studio Svenssons i det här projektet. Att inreda saker när det kommer till personliga spaces har alltid varit något jag tyckt varit svårt då jag gillar så mycket olika saker och eftersom jag hela tiden ändrar min åsikt. Jag vet helt enkelt inte vad jag vill när det kommer till mina egna projekt vilket är motsatsen till hur jag är när jag jobbar med det åt andra. Då är jag alltid helt säker på min sak, vet vad jag vill och hur jag tycker att de borde vara. Så det var väldigt skönt att två proffs lyssnade på våra inputs och sen satte ihop ett förslag utifrån dem.

DSCF0028DSCF0037

Material och färgprover som matchas ihop innan för bästa resultat.

Därefter möttes vi upp ytterligare en gång och tredje gången gillt. Då var det dags att sätta alla pusselbitar på plats och gå igenom de olika möblerna samt vilka material, färger och former vi skulle använda oss av och jobba med. Den här kreativa delen är min absoluta triumfdel. Jag älskar att se hur material ser ut tillsammans och hur fint eller hur fult det kan bli om man byter en färg mot en annan. Detta är faktiskt även en del som många missar när de inreder sina olika projekt. En del som är den viktigaste om ni frågar mig. Framförallt om man investerar i dyrare möbler som bara inte får bli fel i varken färg eller form. Så mitt tips är att alltid ta med sig ett färgprov hem innan man slår till för att känna lite på det. Eller varför inte plocka med dig ett färgprov på t.ex din väggfärg hemma, till butiken, för att testa så att allt gifter sig innan man står där och inser när köpet redan är gjort att det inte blev bra?

Vi satt ungeför i 1 timme under vårt materialmöte och matchade och mixade olika prover tills vi kom fram till det som är vårt kontor idag. Det är alltid lika häftigt när en idé går från just idé till verklighet och jag är så otroligt nöjd med resultatet! Processen gick även väldigt smärtfritt hela vägen förutom de sista dagarna då allt skulle ställas på plats, hehe.

Caroline.Sandstrom.Petra.Tungarden.Fredells.Sickla

Bästa Joachim på Fredells och såhär såg alltså “borden” ut innan.

Jag och Petra slet som djur från 6.00 på morgonen till sent in på natten i dagarna tre där vi bland annat byggde det som är våra skrivbord idag själva. Eller själva och själva. Vi insåg efter vårt besök på Fredells, när vi hade sågat till och planerat ihop designen tillsammans med väldens finaste och hjälpsammaste Joachim som jobbar där, att vi omöjligt skulle hinna sätta ihop dem och måla dem själva på bara två dagar. Och speciellt när färgen har en torktid på ett lager på 24 timmar. Så vi tog upp luren och ringde de som vi litar på mest, och som alltid kommer samma dag när man ringer, Ryska Posten Allt-i-Allo (de är även de som målat om alla väggar på kontoret). Jag vet verkligen inte vad vi skulle ha gjort utan dem för jäklar vad bra och snabba de var på att sätta ihop allt. Cirka fyra timmar senare och alla skrivborden stod klara, redo att målas! Tack vare dem hann vi måla och torka dem innan vår invigning nu i torsdags. Så tack för allt! Kan verkligen, verkligen rekommendera Ryska Postens Allt-i-Allo tjänst. De hjälper till med allt du kan tänkas behöva hjälp med!

DSCF2742Underbara Ryska Posten Allt-i-Allo! Tack igen för all hjälp!

DSCF2746

Borden nästan ihopsatta och klara!

DSCF2750

Borden målade med första lagret när oljan tog slut. Haha paniken!

Stressen var total där ett tag när all olja tog slut och vi bara han måla halva borden och dessutom med bara ett lager när vi behövde två. Så det var bara att kliva upp tidigare än tuppen dagen efter och åka till färgbutiken för att köpa mer olja. Men det var det värt! Och resultatet kommer ni få se nu, här nedan! Så låt mig guida er genom vårt nya kontor.

L1190323
L1190326
L1190400

Matta/JAB “Amaze matta”. Soofbord/Adea “Plateaue”. Fåtöljer/Adea “Bonnet”. Lampa/Flos “IC F1”. Vikvägg/Skapad av mig och målad i färgen “Paviljong” från Alcro.

Jag tycker vi slår oss ner och börjar här, i vår nya hänghörna! Älskar verkligen just den här delen av kontoret. Så lyxigt att få ha en plats där man kan sitta i en fåtölj och känna sig som hemma! Tycker även det blev så fint med den granitgråa sammeten ihop med den beigea skimrande mattan och det svarta matta marmorbordet och silverdetaljerna. Blev även glad över att min vikvägg, som jag sågat och byggt ihop själv, fick husera här. Den är perfekt att gömma sladdar och annan skit bakom men även en perfekt avskärmningslösning mot de andra som sitter vägg i vägg med oss.

L1190396L1190419L1190332L1190398
L1190394

Skrivbord/Designat av Petra och mig. Rökig glasvas/Svenssons i Lammhult. Pall/Maze “Anyone”. Skrivbordslampor/Ikea “Stockholm”. Taklampa/Luceplan “Mesh”. Tavlor/Målade av Petras duktiga lillasyster Lollo. Grå skänk/Voice “Viti”. Hårvaxsolja till borden/Osmo

Sen tycker jag vi backar lite från vår nya hänghörna, och flyttar oss ut i hela rummet. Det är nämligen här vi sitter varje dag och knackar på våra datorer med olika projekt. Här ser ni även klara bilder på skrivborden som vi byggde ihop. Är fortfarande chockad över att de blev så bra, stabila och faktiskt snygga. Så glad över att vi tog oss vatten över huvudet och gjorde just det valet, istället för att köpa något klart som var halvbra.

Vi ville nämligen att skrivborden skulle vara just i den här designen samt färgen och måtten, och hittade inte det någonstans. Vi valde även att göra 2 skrivbord i ett vilket jag tycker både blev en snygg och praktisk lösning eftersom det tar lite mindre plats. Älskar även hur bra de matchar med vårt golv och våra väggar. Det enda man verkligen hade velat byta ut är ju skrivbordsstolarna (sååå fula) men det får bli i ett senare tillfälle.

Och Lampan! Låt oss prata lite om lampan från Luceplan som heter “Mesh”. Den får ett eget stycke. Älskar den! Och är så glad över att vi blev övertalade av Anette och Ida på Studio Svenssons att välja den. Vi var väldigt skeptiska till en början nämligen. Men tur att vi gav oss tillslut för jag tycker den gör hela rummet. Så himla snygg och dessutom väldigt behaglig när den är tänd!

L1190404L1190412L1190405L1190411

Soffa/Fogia “Tiki 3-sits”. Fåtölj/Fogia “Bollo”. Matta/JAB “Fame”. Soffbord/Won Poller. Piedestal/skapad av mig. Tavlor/Caroline Walls. Karmstolar/Sibast No.8. Glaskub/Zara Home. Väggfärg/Alcro “Blåstång”.

Det är väl inte mer än rätt att vi tar oss vidare och går baklänges in till loungen och dit man faktiskt kommer först när man besöker oss på kontoret. Älskar fasen loungen nu! Tycker den blev så himla bra, fin och härlig! Och det bästa av allt är att den även känns större, trots att vi har fler möbler nu. Här kan man ju vara utan problem! Tycker även det svarta och gråa mot de blågröna väggarna blev en så bra match. Vi var lite oroliga över att det skulle bli för kallt, men jag tycker snarare att det blev mer hemtrevligt, mysigt och varmt!

Är så tacksam över det här fina samarbetet vi har haft i höst och vinter med Svenssons i Lammhult, och så vill jag tacka Studio Svenssons som gjorde allt möjligt och Ryska Posten Allt-i-Allo som höll oss i handen när det stormade haha.

Om ni har några som helst frågor kring kontoret, omgörningen, Studio Svenssons eller samarbetet överlag kommenterar ni genom att klicka på rubriken längst upp. Sen kommer ni till kommentarsfältet längst ner i inlägget. Eller så kan ni alltid såklart maila som vanligt!

Inlägget skrivs i samarbete med Svenssons i LammhultStudio Svenssons och Ryska Posten Allt-i-Allo