SALONE DEL MOBILE 2018

Jag är så ledsen över att jag missade årets Salone del Mobile mässa förra veckan i Milano men tyvärr kom annat jobb i vägen. Men som tur är så kan man ju ta del av mycket online och här är några bilder, montrar och platser som inspirerat mig under mässan.
 
d0d1ce969bbf0860c2817c8aafb6e5083c8d593bcfa1978bd34210aa9261e05870ad961fe18eaf969bf1bcab8cd62ea9
 
Villa Borsani – blev helt kär i den här villan som florerade runt på Instagram under flera dagar och föll framförallt för färgsättningen av den. Älskar hur den petrolfärgade heltäckningsmattan gifter sig med skrivbordet med spegelben i bronz. Så snyggt! Sen är jag ju trappgalen så föll pladask för den här fina trappan och det fina mönstrade stengolvet i de perfekta färgerna. Sen blev jag helt plötsligt väldigt sugen på franskt rosa kakel i badrummet.
 
thumbs_1salone-del-mobile-2018-apparatus-act-III-gabriel-hendifar-04.jpg.770x0_q95
 
Apparatus – ett av mina favoritmärken inom belysning och deras installation under mässan gjorde nog ingen besviken. Älskade kontrasterna där rått möter modernt i en fin perfektion.
 
cos-phillip-k-smith-iii-open-sky-milan-design-week_dezeen_2364_col_3
g_9_cos-x-pks3-salone-del-mobile-2018-01-lr
 
COS – speglar har alltid varit en stor del av mitt liv och den här installationen, skapad av den amerikanska designern Philip K. Smith III, är om ni frågar mig helt magisk. Älskar hur den reflekterar himlen och smälter på något sjukt sätt in i miljön den står i, närmare bestämt på ett gammalt typiskt italienskt palats från 1700-talet.
 
1620
 
Loewe – det spanska modemärket visade bland annat upp de här två vackra plädarna under mässan där märkets designer, Jonathan Anderson, rest världen runt under ett år för att kunna ta fram och skapa dem. Helt fantastiska och två pieces jag hellre hade satt upp på väggen som konstverk istället för att använda som pläd.