KITCHEN ISLAND

c5fb080b4ea2e1a9ad1c80ee9c8a9d88
Vi håller ju på att renovera lite här hemma och snart är första fönstret klart av sju stycken. Blir verkligen bra och jag är väldigt glad över att vi körde på beslutet att ta fram speglarna i fönsterfodret. Det enda problemet är att vi fått renoveringshets. Nu vill vi göra om allt. Killarna som är här och fixar säger att det nästan helt säkert sitter stuckatur i köket där vårt tak är sänkt, och om vi har tur så är det ju samma som vi har i vardagsrummet.
 
Vår bostadsrätt var för bara 10 år sedan en hyresrättsförening visar det sig som och då på den tiden lade man tyvärr inte massa pengar på att restaurera gamla detaljer utan man valde istället att sätta för dem med mdf:skivor så som det gjort hemma hos oss. Vi tänkte kika lite i taket så snart första fönstret är klart och om det visar sig att det finns något där under, då ryker det också.
 
Men hetsen slutar inte här. Vi har även fått OK av vår förening att riva vår vägg mellan vardagsrum och kök, något vi aldrig trodde de skulle gå med på då den är cirka 40 cm tjock. Däremot måste vi ju såklart ta hit en byggmästare innan som godkänner projektet helt och så allt går rätt till. Men om vi får OK på rivningen så ryker den också och då kommer det bli en såpass mycket större ytan som gör att vi får plats med både köksö och matbord. Plus att vi äntligen får lite mer kontakt med gäster som sitter i vardagsrummet eller med varandra när den ena är där och den andra är i köket. Den där väggen imellan går typ inte att prata igenom förutom om man skriker.
 
Älskar stilen som är på köksön här ovan och är sugen på en i samma gråa sten. Så om det blir något av allt som jag tjatat om ovan blir det en i den här stilen. Fast minus det mörka skåpsluckorna. Blir nog några i en matchade grå kulör istället som smälter ihop mer.
 
NORM_PH_HOUSE_SLIDESHOWNORM_PH_HOUSE_03ph-house-norm-architects-gessato-7
de543444bfec191fb61a1da2f72f1f78
 
En annan detalj, om man hade fått plats, som jag älskar är att ställa en mindre bänk framför köksön precis som här och skulle gärna kört på det. Älskar förövrigt den här bänken från MENU, helt perfekt!
 
e78cf4b095728d57363a58f8442543b63815e16e35275288253af0bce61ddef15ffeca69ffc733934c7fa3661da9b3be
Men nu kommer vi till det bästa av allt… OM vi kan bygga köksön kommer det även resultera i extra förvaring som gör att vi äntligen kan plocka ner våra köksluckor som sitter på väggen och istället köra tomt ovanför köksbänken. Jag älskar när det känns luftigt och härligt och har velat ha ett kök likt detta ovan för länge nu. Ja ni kankse fattar att vi fått renoveringshets nu haha. Men jag håller faktiskt tummarna på att alla bitar faller på plats för hade gjort sådan stor skilland för lägenheten och oss!