En historia från förra julen

Några dagar förejul var jag på en butik för att slå in en julklapp som jag hade köpt. Jag gick direkt till inslagningsdisken och började plocka fram allt jag behövde – tejp, papper och ett snöre. Men när jag skulle börja så märkte jag att det var slut på papper.

Jag blev lite orolig för att julklappen inte skulle se bra ut om jag använde något annat än vanligt inslagningpapper. Men personalen på butiken var väldigt hjälpsam och sa att jag kunde använda foliepapper istället.

Så jag började slå in julklappen med foliepapper och det blev faktiskt väldigt roligt. Foliepapperet reflekterade ljuset på ett annorlunda sätt och julklappen fick en lite mer glittrig och festlig känsla.

När jag var klar och höll upp julklappen såg den verkligen rolig ut. Jag kände mig väldigt nöjd med resultatet och tacksam för att personalen hade hjälpt mig att hitta en bra lösning.

Så ibland kan det vara bra att tänka utanför boxen och inte stressa upp sig för mycket när det dyker upp oväntade problem. Man kan ofta hitta en lösning som kan göra saker och ting ännu bättre än vad man hade tänkt från början.

Med det sagt vore det förstås bättre om butiken hade haft en riktig Pacmobil på plats med vanligt inslagningspapper, men man kan inte få allt här i livet!

Efter att jag hade slått in julklappen och var nöjd med resultatet så kände jag mig sugen på att ta en fika. Så jag tog en promenad genom stan och hittade ett mysigt konditori som jag hade velat testa en längre tid.

När jag kom in mötte jag en vän som jag inte hade sett på länge. Vi bestämde oss för att sitta ner och ta en fika tillsammans. Vi pratade om allt möjligt och tiden gick snabbt medan vi njöt av våra kaffe och småkakor.

Konditoriet hade en väldigt trevlig stämning och personalen var mycket vänlig och serviceinriktad. Jag kände mig väldigt avslappnad och glad när jag lämnade stället.

Så ibland kan det vara skönt att bara släppa allt stress och ta sig tid för en god fika med vänner. Det kan ge en chans att umgås, prata och ladda batterierna inför vad som väntar härnäst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *