Nu bygger vi bastu!

Hej alla kära läsare!

Det var ett tag sedan sist och jag ber om ursäkt för torkan som varit här på bloggen. Men nu har jag lite nyheter att dela med mig av. Det är nämligen så att vi har ett nytt projekt hemma på gården som har dragit igång. Vi ska nämligen bygga en ny bastu!

Denna bastu kommer att stå för sig själv ute på tomten och vara en klassisk gammaldags vedeldad bastu. Detta beslut tog vi eftersom elpriserna är såpass höga och det kändes mer rätt att välja att basta i en vedeldad bastu med tanke på det.

Denna byggnation är lite lätt påbörjad men vi ska verkligen ta tag i det under hösten och ha den klar innan vintern kommer. Känslan av att ha byggt vår egen bastu som vi kan använda när det är kallt och bistert utomhus kommer att vara helt underbar! Jag ser verkligen fram emot att komma ut den rykande heta bastun och kasta mig i snön en sån där härlig vinterdag.

Bastun kommer att bestå av två delar. Den ena delen är givetvis en traditionell bastu där vi helt enkelt vistas för att basta, med aggregat och bänkar och en termometer på väggen, som sig bör.

Den andra delen kommer att vara en relaxdel där man kan sitta i fåtöljer och vila sig mellan sessionerna inne i bastun. Det kommer dock inte att vara uppvärmt så det blir nog inte särskilt varmt och skönt att sitta där om kvällarna. Dock kommer det att vara skönt att svalka sig mellan sessionerna i den heta bastun så relaxen kommer garanterat att komma till användning.

Vi kommer att uppdatera våra sociala medier under byggnationens gång så att alla ni som är intresserade kan följa bygget av vår bastu. Det kommer garanterat att vara en spännande resa så om ni inte följer oss på Instagram och Facebook redan – in och gör det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *